ISTORIJAT KOMPANIJE


Uspješno poslujemo na tržištu Crne Gore još od 1994. godine. Od svog osnivanja unapređujemo crnogorsko tržište kvalitetnom ponudom i njegovanjem modernih svjetskih poslovnih principa. Stoga smo danas u Crnoj Gori sinonim za savremenost, profesionalnost, efektivnost i efikasnost.

Počevši kao veleprodaja vremenom smo rasli i usavršavali se, tako da danas BAR-KOD na području Crne Gore predstavlja sinonim za aktivnu distribuciju. Pažljivo praćenje stalnih promjena na tržištu uslovilo je konstantno dopunjavanje i osvježavanje asortimana, pa se današnja ponuda kompanije sastoji od kozmetike, dekorativne kozmetike, parfema, kućne hemije, cigareta, cigara, tompusa, prehrambenih proizvoda i vaučera za mobilnu telefoniju.

Djelatnost kompanije je podijeljena u tri segmenta. Pored distribucije, posredno se bavimo i maloprodajom i to preko dvije firme: BAR-KOD SHOP-a koji posluje kao lanac ekskluzivnih parfimerija i TABACCO SHOP-a koji predstavlja mrežu kioska i maloprodajnih objekata specijalizovanih za prodaju štampe, duvanskih proizvoda, vaučera za mobilnu telefoniju i galanterijske robe.

O našem uspjehu najviše govore više od 2000 zadovoljnih poslovnih partnera, kao i zvanična priznanja

  • Na osnovu istraživanja Centra za preduzetništvo i ekonomski razvoj BAR-KOD je proglašen za treću kompaniju po profitabilnosti u Crnoj Gori u 2001. godini; (www.visit-ceed.org)
  • Od Montenegro biznis alijanse smo dobili priznanje kao jedno od tri najuspješnija preduzeća u Crnoj Gori u 2003. godini; (www.visit-mba.org)
  • Na osnovu istraživanja koje je sprovela firma MASS MEDIA International proglašeni smo za Biznis partnera u 2004. godini. (www.bpartner.co.rs)
  • Kompanija Bar-Kod je 2015. godine implementirala međunarodni sistem analize rizika i kontrole bezbjednosti hrane HACCP.